Photo’s by Jet Nijkamp

English version

“Alleen in het gesprek, in dialoog met de ander, kan de mens volgens Arendt tot een wezenlijk inzicht in de wereld en in zichzelf komen. Alleen in het debat kunnen de eigen standpunten uitgedaagd worden, zodat er zowel bij zichzelf als bij de anderen nieuwe gedachten over die wereld kunnen ontstaan.”

Hermsen, J. (2010). Stil de tijd (13e druk) Amsterdam, Nederland: de Arbeiderspers, p.209

Dit citaat over Hannah Arendt is een inspiratiebron voor mijn werk. In tekeningen, ︎performances, interventies en installaties onderzoek ik de relatie tussen tekening, lichaam en omgeving. Ik schep ik een moment voor verbinding waarbij ik focus op persoonlijk contact, aandachtige aanwezigheid en lichamelijke, sensitieve betrokkenheid van mijzelf en het publiek. Met een subtiele potloodlijn, een gebaar of blik, nodig ik het publiek uit tot reactie. Zo ontstaan dialogen, niet alleen met andere mensen, maar ook met de omgeving.

Liesje van den Berk studeerde aan de HKU, Utrecht school of arts(2000-2004). Na haar studie verdiepte ze haar kunstenaarspraktijk van tekenen en performance met verschillende masterclasses aan bekende instituties: Drawing center Diepenheim, Performance Art study PAS in Berlin. Ze werkt regelmatig op locatie als artist-in-residence in Nederland en buitenland: zoals Draw International in Caylus(FR), Nordiska Akvarellmuseet in Skärhamn(SE) en Cill Rialaig Project in Ballinskelligs (IR). Ze toont haar werk in exposities, performances en interventies in- en buiten Nederland : Drawing Center Diepenheim (Diepenheim), galerie Getekend(Heerenveen), DRAWinternational Galerie (Caylus, FR), Cacaofabriek (Helmond), Kunstliefde (Utrecht), Nieuw Dakota (Amsterdam), Junta #2 (Teresina, BR ), Oerol (Terschelling), SEAPA BU World Symposium (Bangkok, TH), Over ‘t IJ festival (Amsterdam). Ze woont en werk in Amsterdam.