Ascend and Descend
Graphite pencil on paper, 30 x 40 cm, 2019

The series of works Ascend and Descend are a drawn study of the memories of the movement of the body during a walk. Van den Berk describes her working method: “Slowly, I walk up and down the mountain and capture the movement in drawings and in words with a voice recorder. And continue this intrinsic movement research in the studio using the audio recordings.”

Ik wandel door de heuvels van Caylus en ga op zoek naar manieren om de herinneringen van de beweging van mijn lichaam tijdens het wandelen te vertalen naar tekenhandelingen. Ik loop traag de berg op en af en vang de beweging in tekeningen en in woorden met een audiorecorder. Afhankelijk van de hellingsgraad van de heuvels en de inspanning van mijn lichaam veranderen de potloodlijnen van krachtig tot luchtig en andersom. Om ook de structuur van de berg invloed te geven op de tekeningen bevestig ik het papier tegen de bergwand.