Wandel samen door Amsterdam Noord
Luister, zie, voel, ruik en teken
Op pad met een schrijver of een tekenpotlood
De wandelingen zijn voor iedereen 

Geen tekenervaring nodig

Verras jezelf

Beeldend kunstenaar Liesje van den Berk, Boekhandel van Noord en winkelcentrum Boven ’t Y organiseren maandelijks korte wandelingen door Amsterdam Noord. Tekenwandelingen en wandelingen door schrijvers wisselen elkaar om de maand af. Deze wandelingen zijn onderdeel van 750 jaar Amsterdam, een kado voor de stad.

Tekenen en wandelen is een manier om de rijkdom van je omgeving te ervaren en contact te maken. Tijdens de wandelingen ontdek je nieuwe beelden, plekken en verhalen over jouw buurt door te kijken, tekenen en luisteren naar de verhalen.

Zaterdag
Inloop: 10.30 uur
Tijd: 11.00-13.00
Startpunt: Boekhandel van Noord, Buikslotermeerplein 70
Gratis


Zaterdag 20 juli wandelen we samen met Floor van Spaendonck en Gijs Stork (auteurs van Amsterdam door!). Amsterdam ontwikkelt rond het Buikslotermeerplein het stadscentrum van Noord; wie wonen er, welke buurten, gebouwen omringen het Buikslotermeerplein?  Wandel mee met de route door eeuwenoude stadsstructuren, utopische dromen, strijdtoneel voor het Noordgevoel en de beste hangplek van de stad. Gijs en Floor maken Amsterdamwandelingen en publiceerden dit wekelijks in Het Parool en in diverse boeken waaronder diverse wandeltochten door Noord.


Agenda

  • 20 juli
  • 31 augustus
  • 28 september
  • 26 oktober

Mede mogelijk gemaakt door Beeldend Kunstenaar Liesje van den Berk en
750 jaar Amsterdam, Winkelcentrum Boven ’t Y
Foto’s van Tom Janssen

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Aanmelden voor (teken)wandelingen
Name