Zomerexpositie 2020 Galerie Getekend, Heerenveen
Liesje van den Berk & Gerben Dirven

Liesje van den Berk (Nijmegen, 1982) volgde de docentenopleiding aan de HKU en daarna verschillende masterclasses. Ze deed artist-in-residencies en had tentoonstellingen en performances in binnen- en buitenland. Ze woont en werkt in Amsterdam. 
Liesje van den Berk tekent en ‘kneedt’ de potloodlijnen op papier tot ze tastbaar zijn waarbij ze contouren weglaat. Haar observaties van de constante beweging van objecten, mens en omgeving en geluiden, leiden tot werk waarin ze het ongrijpbare en de vergankelijkheid van aanwezigheid probeert te visualiseren. Schaduw en licht dansen over het papier en laten zo tijd en ruimte voelen en horen.

Gerben Dirven (Hattem, 1988) tekent met houtskool op papier. In zijn werk maakt hij gebruik van muzikale middelen als ritme, muziek, en orkestratie. Zo ontstaan abstract ogende improvisaties in klein formaat, maar ook grotere tekeningen, die zo doorgewerkt zijn dat ze meer weg hebben van een symfonie. Door het gebruik van perspectief en organische structuren laat het beeld zich ook figuratief interpreteren als een landschap met graspollen, bomen, onweerswolken of misschien wel kolkend water. Hij volgde de autonome beeldende kunstopleiding aan de kunstacademie Artez in Zwolle. Hij nam deel aan diverse exposities in Nederland. Hij woont en werkt in Zwolle.