Mind Your Step

oktober 4 – november 29, 2020
Zone2Source, Amstelpark, Amsterdam

In het najaar van 2020, presenteert Zone2Source Mind Your Step, een groepstentoonstelling en publieksprogramma over lopen als vorm van kennisvergaring om de wereld om ons heen en onszelf te (be)grijpen. Kunstenaars nodigen we uit om interactieve wandelingen te ontwikkelen die het publiek meenemen op een reis over mobiliteit als een manier om de wereld om ons heen te kennen.

In zijn Bekentenissen schreef Jean-Jacques Rousseau: “Ik kan alleen maar nadenken als ik wandel. Zodra ik stil sta denk ik niet meer en mijn hoofd beweegt zich alleen met mijn voeten”. Er zijn wel meer denkers in de geschiedenis voor wie bewegen en denken samenvallen. Volgens Kierkegaard functioneert de geest optimaal bij een wandeltempo van ongeveer 4,5 km per uur en Nietsche schreef “alleen gedachten die bij je opkomen tijdens het wandelen zijn van waarde”.

In Mind Your Step ontwikkelen we diverse publieksvormen waarin bezoekers mee genomen in het onderzoek naar relaties tot onze omgeving.

Met o.a. Tim Knowles, Tom Bekkers, Iris Hoppe, Justin Bennett, Chikako Watanabe, Naomi Bueno de Mesquita, Liesje van den Berk, Malú Cayetano Molina & Sonia Pérez, Ienke Kastelein, Isolde Venrooy, Esther Hovers