ZOMEREXPOSITIE                              
LIESJE VAN DEN BERK & GERBEN DIRVEN
Liesje van den Berk, Adowa Highlife, 2018, grafietpotlood op papier, A4
Gerben Dirven, Improvisatie #97, 2019, houtskool op papier, A3

Liesje van den Berk (Nijmegen, 1982) volgde de docentenopleiding aan de HKU en daarna verschillende masterclasses. Ze deed artist-in-residencies en had tentoonstellingen en performances in binnen- en buitenland. Ze woont en werkt in Amsterdam. 
Liesje van den Berk tekent en ‘kneedt’ de potloodlijnen op papier tot ze tastbaar zijn waarbij ze contouren weglaat. Haar observaties van de constante beweging van objecten, mens en omgeving en geluiden, leiden tot werk waarin ze het ongrijpbare en de vergankelijkheid van aanwezigheid probeert te visualiseren. Schaduw en licht dansen over het papier en laten zo tijd en ruimte voelen en horen.

Gerben Dirven (Hattem, 1988) volgde de autonome beeldende kunstopleiding aan de kunstacademie Artez in Zwolle. Hij nam deel aan diverse exposities in Nederland. Hij woont en werkt in Zwolle.
Gerben Dirven tekent met houtskool op papier. In zijn werk maakt hij gebruik van muzikale middelen als ritme, muziek, en orkestratie. Zo ontstaan abstract ogende improvisaties in klein formaat, maar ook grotere tekeningen, die zo doorgewerkt zijn dat ze meer weg hebben van een symfonie. Door het gebruik van perspectief en organische structuren laat het beeld zich ook figuratief interpreteren als een landschap met graspollen, bomen, onweerswolken of misschien wel kolkend water.  

De tentoonstelling is van 7 juni tot en met 16 augustus op vrijdag- en zondagmiddag van 12 – 17 uur te zien.
U kunt ook een afspraak maken. Stuur dan een mail naar info@galeriegetekend.nl of bel met 06-31963996.

Blijf gezond en graag tot ziens,
Stina van der Ploeg

Galerie Getekend
Stationsstraat 6
8441 AX Heerenveen
06  31963996

Open: vrijdag en zondag van 12 – 17 uur en op afspraak

www.galeriegetekend.nl
info@galeriegetekend.nl


Onmenselijke leegte II, 29,7 x 21 cm, graphite pencil on paper, 2020

Zomeropening Nieuw Dakota:
Corona-archives Passage
12 juli – 30 augustus

Nieuw Dakota maakt vanaf 12 juli een zomeropstelling waar het publiek door heen kan lopen. De Passage is een eerste fysieke kennismaking van het publiek met de Corona-archives. Het wordt een bijzondere opstelling waarbij het gaat om het totaalbeeld en een impressie van de Corona-archives tot nog toe. De tentoonstelling wordt samengesteld en ingericht door het redactieteam van de Corona-archives. De Passage blijft open tot en met 30 augustus en zal tussentijds regelmatig met meer inzendingen aangevuld worden.

Nieuw Dakota is geopend op:
Donderdag en vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur
Zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00

Nieuw Dakota
Ms. van Riemsdijkweg 41b
1033RC Amsterdam
info@nieuwdakota.com